Vinklubsmagning Selection

 

Selection Vinklub smagning uformelt i butikken d. 1 lørdag hver måned kl. 13.00 med mindre andet er annonceret.

Tilmelding senest fredagen før smagningen, begrænset antal pladser.

Læs mere om vinklubben her:  https://www.hjhansen-vin.dk/hj-hansen-vin/selection-vinklub

Tema:

4. Marts

Fokus på: ukendte druesorter

Mit bud er, at 90% af alle vine, som bliver drukket i Danmark, bliver lavet af 10 forskellige druesorter. Alle kender fx Cabernet Sauvignon, Syrah og Chardonnay. Men hvem har sidst smagt Pignolo og Poulsard? Vi vil i denne smagning prøve nogle af de mere ukendte druesorter og blive klogere på den diversitet og mangfoldighed, der findes. Og måske finde en ny favorit?



1. April

Fokus på: Mousserende vine

”Kender du den gule enke? Det er sku noget surt sprøjt?”. Salget af mousserende vine er i vækst. Hvor det før i tiden var noget, man drak udelukkende nytårsaften (og muligvis ikke kunne lide det), har mousserende vin i langt større grad vundet indpas i vores liv og i vores vaner. Og det med god grund. Det er jo rigtig lækkert. Det er forfriskende, elegant og har en følelse af ekstravagance. Vi vil i denne smagning smage nogle forskellige bud på gode mousserende vine, som ikke kommer fra champagne, og det behøver de jo ikke? Der er en masse alternativer til rigtig gode priser.



6. Maj

Fokus på: Grillvine

Den ene gang om året, far laver mad. Nu er det så småt tid til at støve grillen af og tænde op i et stort bål. Men spørgsmålet er så, hvad  man skal servere til glaserede ribben og forkullet oksefilet? Vi vil i denne smagning komme med vores bedste bud, så mad og vin kan følges af i harmoni.


3. Juni

Fokus på: Rose

Rose = sommer. Vi fejrer sommerens komme med iskold rose. Når solen skinner fra en skyfri himmel, er der kun en kur, og det er rosé. Vi dykker denne lørdag ned i vores flotte sortiment og håber, I får slukket tørsten.



Juli

Ferie pause



12. August - rykkes en uge pga. Rosenfestival 5-6 August

Fokus på: Italien

Italien er Danmarks vinland nr.1. Og det er ikke uden grund. Italien laver nogle af verdens helt store vine, og er synonym med god smag. Vi vil i denne smagning, som en sæk med blandede bolsjer, finde en perlerække af smukke vine.



2 September

Fokus på Pinot noir

Pinot noir er hot. Desværre bliver der næsten ikke lavet noget i Bourgogne, som en dråbe i søen, som på ingen måde kan mætte efterspørgslen. Vores opgave er så at se andre steder og finde alternativer. Det er lykkedes, godt, hvis jeg skal sige det selv, og vi vil denne lørdag smage dejlig kølig gæret saft fra den ædle Pinot noir-drue.



7. Oktober

Fokus på Syrah/Shiraz.

Efteråret kalder på mørk vin, den stærke vin. Det er her, Syrah-druen kommer i spil. Syrah passer perfekt til vildt og den tunge, fede mad, vi ynder at spise om efteråret. Så hvorfor ikke komme forbi og bliv inspireret til, hvad I skal servere til jeres næste parmiddag?



4. November

Fokus på: hedvine

Vi elsker portvin i Danmark, rigtig meget endda. Men hvorfor bliver der ikke drukket særlig meget sherry og madeira? Det er jo nok fordi, man forbinder det med noget dårligt, noget gammelt og outdated? Men skal vi ikke give alle de andre hedvine en chance? Se om de kan få en renæssance? Jeg vil denne lørdag have fundet en række flotte hedvine, som forhåbentlig kan få dig til at se med nye øjne på de store kvaliteter, der er til stede.



2. December

Fokus på: vine til jul og nytår

Som en flot afrunding på året vil i få serveret vores bedste bud på vinen til jul og nytår.


Vinglasjpg