Selection Vinklub smagning uformelt i butikken d. 1 lørdag hver måned kl. 13.00 med mindre andet er annonceret.

HUSK.  Tilmelding er nødvendig, fredag kl 18.00 dagen før smagningen. 


3. Februar / Bordeaux vs. Chile

Bordeaux er verdenskendt for store vine baseret på Cabernet Sauvignon og Merlot. Området har et ry som intet andet. Men Chile har gennem de seneste mange år lavet fremragende vin på Bordeaux-druesorterne og har givet Bordeaux kamp til stregen. I 2004 vandt én af Errazuriz’s topvine over Chateau Lafite i en stor smagning i Berlin. Dette var en milesten i Chiles vinøse historie. Vi skal smage, hvordan Cabernet Sauvignon og Merlot kommer til udtryk i de to forskellige lande.

3. Marts / Øko- og Biovine

Økologisk vin og biodynamisk vin? Er det sund fornuft eller bare hokuspokus?
I økologien sprøjter vinbonden ikke med pesticider, fungicider eller kunstgødning. Med biodynamisk vin arbejder man også ud fra de økologiske principper. Men vinbonden går et skridt videre og tænker i højere grad i processer og kræfter samt arbejder ud fra en biodynamisk kalender, som angiver månens og stjernernes positioner. Fælles for de to tilgange er at lave den bedste vin fra det bedste råmateriale! Vi skal smage vine fra begge verdener.


7. April / Pinot Noir / Old World vs. New World

Druen, der viser alt og skjuler intet! Trods det er den tiende mest plantede drue i verden, så stiller Pinot Noir store krav til, hvor den befinder sig bedst. Den kan nemlig ikke klare sig i et hvilket som helst klima. I den ”nye verden” får Pinot Noir oftest flere solskinstimer, hvilket kommer til udtryk i form af mere umiddelbar moden frugt. I ”den gamle verden” som i fx Bourgogne får vinen oftest et mere markant syrebid. Vi skal smage, hvordan druen kommer til udtryk i de forskellige klimaer.

5. Maj / Riesling

”Riesling, du bist mein Liebling” – Vi elsker Riesling, og der findes ingen drue som den! Når den er bedst med raslende sprød syre, som får mundvandet til at løbe. Altid utrolig aromatisk. Altid forførende. Men druen varierer ustyrligt meget i sit udtryk alt afhængig af, hvor den bliver dyrket. I Tyskland findes den både i knastørre udgaver samt i de lækreste søde versioner. Andre lande har også vist, at de kan være med. Vi har fundet en perlerække af vine frem fra forskellige lande og områder.

2. Juni / Rosé, rosé og atter rosé

Rosé er sommerens hit! Den pink farvede vin er en glimrende ledsager til sommerens retter som f.eks. salater, kylling, fisk og skaldyr eller blot som aperitif eller tørstslukker. Når solen skinner fra en skyfri himmel, har man bare ikke brug for mere.
I dag oplever rosé en enorm popularitet. En renæssance, om man vil. Vi ser, hvordan flere vinbønder er begyndt at tage den liflige drik mere seriøs. Vinen findes fra de helt lette og laksefarvede til de kraftigere og mørkere versioner. Farven sidder i drueskindet, så den tid mosten forbliver med drueskindet, bestemmer farven på vinen.


Juli / Sommerferie!


"OBS: August Rykket en uge pga. Rosenfestival 4-5 august"

11. August / Sjove og velsmagende alternativer 

Vi har lagt os i selen, for at udfordre jer og udvide jeres vinhorisont. Dette kan være på en mindre kendt drue eller et område, der fortjener at komme længere frem i lyset. Vi kender alle Cabernet Sauvignon, Syrah og Chardonnay. Men kender du Mencia, Albariño og Chenin Blanc? Eller hvad med områder som Vouvray og Bierzo?

1. September / Giro di Italia

Dagen byder på et vinøst etapeløb og udforsker Italiens mange fremragende vinområder. Vi ligger vejen forbi de elskede klassikere samt udforsker de mindre kendte distrikter. Italien er verdens største producerende vinland og er især kendt for kultvinene, Barolo og Brunello. Men på samme tid findes her et væld af forskellige spændende områder, stilarter og druesorter.

6. Oktober / Rhône

Få vine kan matche efteråret og de tungere madretter, der følger med denne årstid, som ægte Rhône-vin. I den sydlige del af området er Grenache-druen kongen. Druen elsker varme og har brug for masser af sol for at blive fuldmoden. I Nordrhône er klimaet straks køligere, og Syrah er trives perfekt her.  Vi skal smage en perlerække af lækre vine fra nord til syd.

3. November / Fra "TØR" til "MEDIUM" til "SØD"

I norden har vi en meget sød tand. Men i dag går moden også mod de friske og tørre vine. Udtrykket ”tør” er det stik modsatte af sød. Sødme i vin kommer fra restsukker, hvilket er sukker, som ikke er blevet omdannet til alkohol. Mængden af restsukker kan variere, og der findes derfor en række forskellige sødmegrader. F.eks. fra de svagt søde Spätlese-vine til de helt søde Sauternes-vine. Sødmen mærkes primært på spidsen af tungen. Kom forbi og smag de forskellige stilarter, og bliv klogere på at fornemme tør- og sødmegrader i vinen.

1. December / Jule- og nytårsvine

Vi finder det tunge skyts frem til julen og nytåret! I denne tid gør mange sig ekstra umage for at finde vine, der passer perfekt til julemaden. Straks herefter skal vinene til nytårsaftens store gourmetaften vælges. En herlig vin-måned, hvor der skal findes skønne vine, man kan dele med familie og venner. Vi smager en perlerække af vine til jule- og festmad.

Sélection Medlemsfordele

Som medlem af Sélection har du en række fordele og muligheder:

Optjening af bonuspoints
Vores vinklub Sélection er kort og godt vinverdenens svar på flyselskabernes bonuspoints!
Når du handler i en af vores bonustilknyttede butikker, kan du nemlig ved at køre dit medlemskort igennem Dankortterminalen optjene en masse rare Sélection bonuspoints, som efterfølgende kan bruges i de tilkoblede butikker.

NB: Points kan IKKE efterregistreres!

Direkte adgang til vores partnernet

Med dit personlige login til H.J. Hansens/Vinspecialistens partnernet kan du som Sélectionmedlem tilmelde dig og betale for aktuelle smagninger, tjekke sidste nyt og gode tilbud samt lave din egen huskeliste. Sidst men ikke mindst: Når du er logget på, optjener du selvfølgelig Sélection bonuspoints ved bestilling af varer - disse overføres automatisk til din Sélection Bonuskonto!

Vinmagasinet Vinspiration
Udkommer 4 gange om året og udsendes på mail til alle Sélectionmedlemmer. Ønsker man en papirversion af bladet, kan det altid hentes eller ses hos en af vores næsten 50 Vinspecialister over hele landet. Udover en række gode tilbud og præsentationer af aktuelle produkter indeholder magasinet også spændende artikler og temaer fra såvel de kendte vinområder som fra den nye vinverden, hvor der altid er en fantastisk udvikling i gang.

Smagninger
Her får du lejlighed til at smage en række dejlige vine, og samtidig en grundig orientering og gennemgang af smagningens vinområde/tema og de enkelte vine. Naturligvis er der også lejlighed til at få svar på individuelle spørgsmål. Prisen for at deltage i disse arrangementer varierer alt efter hvilke vine, der indgår, og om de ledsages af en menu.
Oversigt over smagninger er altid at finde på vores hjemmeside under Events.

Gastronomiske aftenarrangementer
På nogle af Danmarks bedste restauranter arrangerer vi gastronomiske middage med vinsmagning og foredrag. Det vil oftest være en af vore top-producenter, der præsenterer og kommenterer de udvalgte vine. Prisen for disse arrangementer ligger typisk væsentligt under normale menupriser.
Oversigt over Winemakers Dinners etc. er altid at finde på vores hjemmeside under Events.

Månedssmagninger
Første weekend i hver måned (excl. juli) afholder vi en lukket temasmagning for medlemmer. Tema/vinområde skifter hver måned. De aktuelle temaer kan altid ses på vores hjemmeside under Månedssmagninger.
Prisen for deltagelse kr. 40,00 pr. person (max 2 personer), der dog refunderes ved køb for min. kr. 100,- samme dag. (Gælder dog ikke nedsatte varer)

Sådan bliver du medlem...
Indmeldelse koster 150,- kr. for to personer fra samme husstand. Medlemsskabet er efterfølgende gratis, men udløber dog automatisk efter 36 på hinanden følgende måneder uden bevægelse på Sélection bonuskontoen.
Medlemsskabet kan til enhver tid opsiges ved at sende en mail (husk at påføre medlemsnummer) til vores Sélection sekretariat.

Tilmelding foregår på tilmeldingssiden.
Når indbetalingen er foretaget, registreres du straks som medlem af vinklubben Sélection, og du vil i løbet af et par dage modtage et brev med dit brugernavn og din adgangskode til din personlige Sélectionadgang til partnernettet på vores hjemmeside.

I løbet af et par uger modtager du dit medlemskort med tilhørende pinkode på 4-cifre.
Husk at kortet skal aktiveres på Sélection Bonus' hjemmeside, inden du kan begynde at optjene bonuspoints...
Medlemskortet er endvidere det fysiske bevis på dit medlemsskab af Sélection og skal derfor fremvises på forlangende ved f.eks. Månedssmagninger eller andre arrangementer, der kræver medlemsskab.

Vi håber, at du vil få et godt udbytte af dit Sélection medlemsskab. Vi skal gøre vores til, at du bliver nogle dejlige oplevelser rigere!