Selection Vinklub smagning uformelt i butikken d. 1 lørdag hver måned kl. 13.00 med mindre andet er annonceret.

HUSK.  Tilmelding er nødvendig, fredag kl 18.00 dagen før smagningen. 

Juli / Sommerferie!

August / Grill- og terrassevine
Det er i denne ofte skønne sommermåned, at grillen næsten ikke når at køle ned. Vi smager på vine, som passer til både grillmaden eller som et glas på terrassen en lun sommeraften.
Let svalede rødvine, kolde rosé- og hvidvine med og uden bobler, sødmefulde og krydrede rødvine osv. osv. Mange vine kommer i spil på dette tidspunkt af året, hvor
kødet får både røg og krydderier, og hvor sommersalaterne har kronede dage.
Til smagningen får du samtidig et par spændende grill-opskrifter kreeret kun til Vinklubben Sélection af Mads Søndergård fra Kokkelandsholdet.

September / Italienske vine, der starter med ”B”
Barolo, Barbaresco, Brunello di Montalcino, Bardolino, Barbera, Brachetto, Bolgheri, Bianco, osv.
Oprindeligt kendes de første tre vine som ”Italians Killer B’s”, men vi har udvidet begrebet med endnu flere B’er,
som skal vise den store diversitet, som findes blandt Italiens mange vinregioner og -typer. Italien har ganske enkelt det hele!


Oktober / Hedvine (vine mellem 15% – 22%)
Bedste kendte hedvin er portvinen, men der findes et utal af hedvine fra alverdens lande. Både til den tørre og søde side. Nogle egner sig f.eks. til aperitif, oste eller tapas, nogle til søde desserter.
Vi vil forsøge at komme rundt i både forskellige lande og varianter. De fleste hedvine produceres ved, at der tilsættes stærk spiritus til den gærende most.
Herved stoppes gæringen. Vinene kan, afhængigt at tidspunktet for tilsætningen af sprit, være enten søde eller tørre.

November / Syrah - Shiraz
Kært barn har mange navne. Vi smager på vine produceret helt eller primært på Syrah- / Shirazdruen. Det kan være vine fra det nordlige Rhône, Spanien, Australien, Sydafrika, Chile osv.
Historien går på, at druen oprindeligt kommer fra byen Shiraz i Iran, og herefter bragt til Europa med korsridderne. De kolde genetiske facts viser dog, at druen er
en krydsning af to sorter fra Rhône. Vinene kan have noter af mint, røg, brombær, chokolade, peber, lakrids og ovenikøbet røget kød! Vi tester om det holder stik.

December / Jule- og nytårsvine
Kom forbi og smag på udvalgte jule- og nytårsvine. Dette er tidspunktet på året, hvor vi virkelig gør os umage med at finde de helt rigtige vine, når familie og venner skal samles til først den tunge og bastante julemad,
dernæst til nytårsaftens gourmetmenu.

Ridel Glassmagning spørg os om råd og vejledning